Thaiköttbullar med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Härligt GI-recept!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • smör
  • Sås
  • 1 röd paprika
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1 tsk röd currypasta
  • Smör
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl grovt hackade jordnötter
  • 1 tsk spiskummin
  • Färsk korriander
  • Grönsaksblandning
  • 2 dl strimlad rotselleri
  • 2 dl strimlad morot
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 näve minimajs
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt , currypasta, riven ingefära och pressad vitlök i en skål. Arbeta ihop smeten och forma köttbullar. Stek köttbullarna i lite smör i en stekpanna tills de har fått färg (de behöver inte vara genomstekta).
    2. Skär paprika i små bitar och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök, vitlök, paprikapulver och currypasta i lite smör. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter och spiskummin. Låt såsen koka upp och låt koka ihop på svag värme i ca 10 min. Lägg i köttbullarna och låt puttra med i 5 min. Strö över hackad färsk korriander.
    3. Skär grönsakerna i smala strimlor. Stek i rapsolja i några minuter i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    dalatjej35 12 januari 2009

    JÄTTEGOTT!!

    bengtssonk 24 mars 2009

    Jag hittade det inte i mailen men lyckades hitta det på nätet, exakt samma recept som det vi gör. /Karin

    jenmc 31 maj 2011

    var lite skeptisk men resultatet blev underbart starkt rekomenderat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben