Thaiköttbullar i majskokossås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept kom till när min man och jag hade idétorka men hade köpt ganska mkt köttfärs,som vi måste använda. Sagt och gjort vi tog det som fanns hemma,resultatet blev lyckat tycker jag.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk röd curry
  • 1 citron, rivet skal
  • ½ gul lök, mkt finhackad
  • 1 ägg
  • ½-1 tsk salt
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl vatten
  • Sås
  • 1 burk majs ca 400 g
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk smör
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Börja med att värma upp1 dl vatten i en lite kastrull, tag kstrullen från plattan och häll i kokosflingorna. Låt svälla i 15-20 min.
    2. Gör i ordning såsen då köttbullarna skall kokas i den. Koka upp kokosmjölk med buljongtärningen,låt den sjuda i ca 10 min,häll i majsen,olivoljan och smöret, smaka av med salt och peppar,tag den från plattan. Mixas till en slät sås, låt koka upp igen och låt den sen sjuda samman i ca 15 min.
    3. Lägg köttfärsen i en bunke och lägg i resten av ingredienserna och kokosflingorna,blanda väl.Låt färsen vila i ca10 min, forma till stora köttbullar och stek dem lätt, de får inte ta för mycket färg, häll på majkokossåsen på köttbullarna och låt dem småkoka under lock till de är färdiga, ca 20 min. Låt dem vila en stund innan servering. Servera kokt ris och någon grönsak till (wokgrönsaker)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben