Nudelsallad med alger och räkor

Serverar: 6 portioner

Fräscht ! Fick ej tag i tamarisoja så jag använder vanlig och hade inte heller några furikakefrön.

Ingredienser

  • 300 g glasnudlar
  • 1 msk sweet chili
  • 3 citroner
  • lite sesamolja
  • 6 dl handskalade räkor
  • 2 askar ruccolasallad
  • 1 chilifrukt
  • furikakefrön till dekoraton
  • Tamarialger
  • 25 g aramealger
  • en bit ingefära
  • 1 msk tamarisoja
  • Instruktioner

    Blötlägg nudlarna i hett vatten tills de är mjuka, eller enligt anvisningarna på paketet. Sila bort vattnet och lägg dem i en bunke. Pressa över en av citronerna, slå på sweet chili och lite sesamolja. Blanda runt. Koka algerna i 10 min. Sila bort vattnet. Lägg algerna i en bunke. Skala och finhacka ingefäran. Blanda ner ingefäran och sojan i algerna. Lägg ruccolan i botten på en skål. Lägg på nudlarna och sedan algerna. Lägg därefter på räkorna. Strö över den skivade chilifrukten. Dela citronerna i halvor och toppa med furikakefrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben