Thairyta med röd curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Thairyta med röd curry. Servera som hel rätt eller en av flera med thairis eller basmatiris. Också gott i thaigryta är paprika i bitar, vattenkastanjer, böngroddar, bambuskott, färsk eller ananas på burk, morot eller grönsaker efter smak

Ingredienser

  • 4 tsk röd currypasta
  • 3 msk olja
  • 400 g kokosmjölk
  • 800 g kyckling utan ben, quornbitar eller grytbitar av skinka eller nöt
  • 1 äggplanta
  • 2 små röda chilifrukter
  • 2 msk ljus soja
  • 4 msk fisksås
  • 5 limeblad
  • 10 blad basilika, gärna röd
  • Instruktioner

    Stek currypasta i olja i en gryta eller wok. Tillsätt kokosmjölken och 2 dl vatten. Koka upp. Strimla kyckling i bitar. Tärna äggplantan. Hacka chili. Tillsätt kyckling, soja, fisksås, äggplanta, chili och limeblad. Låt sjuda tills kycklingen är färdig cirka 15 minuter. Koka annat kött tills det är mört. Oxgrytbitar kokar du i en timme och spär med lite vatten då och då. Hacka basilika grovt och rör ner i grytan innan servering med jasminris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben