Thaisallad med cashew

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Vansinnigt god. Mild men distinkt i smaken.

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 potatis
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 100g rotselleri
  • ½ rödlök
  • ½ äpple
  • 1 citrongräs
  • ½ chilifrukt, röd
  • ½ dl olivolja
  • 1½ dl vatten
  • 15 droppar fisksås
  • ½ citron
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • Instruktioner

    1. Sskär alla grönsaker i kubiska stavar, ca 2 cm långa, lägg morot, paprika, potatis och rotselleri i en kastrull.
    2. Pressa citronen och hacka citrongräs och chili, mixa tillsammans med olivolja, vatten, fisksås och honung. Slå blandningen över grönsakerna och koka kraftigt till de är lagom genomkokta, vad noga med att inte koka sönder.
    3. Blanda ner äpple, rödlök och cashewnötter.
    4. Servera tillsammans med exempelvis inkokt lax eller vegetariska biffar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben