Thaisoppa med chilismör

Serverar: 4 portioner

Soppan kan göras i förväg. Men nudlarna måste vara nykokta.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 50 g risnudlar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Rivet skal och saft av 1/2 lime
  • 1/2-1 tsk sambal Oelek
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • Chilismör
  • 25 g mjukt smör
  • 1/2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk farinsocker
  • 1/2 tsk sambal Oelek
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken och fräs den i smör. Tillsätt potatis, ingefära, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Koka nudlarna. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i grädden och smaksätt soppan med limeskal och saft. Låt soppan koka upp och smaksätt med salt och sambal oelek. Strö över gräslöken. Lägg risnudlarna i soppskålar och häll över soppan. Servera med rostat bröd och chilismör.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    LindaJohansson 11 mars 2008

    Jättegod soppa. Vi brukar servera den med skalade räkor.

    xJom 20 november 2009

    Mycket fyllig och fin soppa!

    markustallen 31 augusti 2010

    Kanon god!

    ostanlid 31 januari 2011

    En väldigt god soppa och så lätt att göra! Första gången provade jag med nudlar vilket inte familjen uppskattade. De ville hellre att jag skulle prova med räkor, vilket det blev andra gången. Mums så gott. Jag lade bara räkorna i botten på serveringsskålarna och värmde dem med soppan som hälldes över. Andra gången blev soppan dessutom mer grönfärgad eftersom jag använde hela purjolökens blad. Ett tips är ju att bara använda det vita på purjon för att få en aptitligare färg, men smaken blir ju densamma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben