Thaisoppa med kyckling och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

En härlig soppa med bl.a. kycklingfilé, ingefära, lime och vitlök.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 msk olja
  • 4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 250 g kycklingfilé
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk asiatisk fisksås
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk röd currypasta
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.
    2. Tillsätt buljong och låt koka några minuter.
    3. Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt.
    4. Smaksätt med fisksås, lime och currypasta. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 19 november 2009

    En jättegod soppa som var enkel att laga till. Tavk för receptet Mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben