Thaisoppegryta med röd curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Utgått från ett recept från ICA

Ingredienser

  • 2 morötter
  • ½ purjolök (motsvarar ca 150 g)
  • 2 tsk röd currypasta, eller mer efter smak
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 400 ml kokosmjölk på burk
  • 1 dl grädde
  • 1½ msk finriven ingefära
  • ca 1 msk färskpressad apelsinjuice (saften av en halv)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1½ msk asiatisk fisksås, eller mer efter smak
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • 2 msk rapsolja att steka/fräsa i
  • Chiliflakes
  • 125 g sugar snaps
  • 50 g äggnudlar (1 nystan)
  • Japansk soya
  • Instruktioner

    1. Dela morötterna och skär i så fina bitar du önskar. Jag delade på längden, sen skar jag i slantar. Purjon skars fint. Fräste purjo, morot och röd currypaste i oljan i en större kastrull. I med resten, utom snaps och nudlar. Låt koka minst tio min, smaka av.
    2. När du vet att det är dags att käka om ett litet tag, i med sugar snapsen o nudlarna. Rör om, tillsätt ev mer vätska om du tycker det behövs.
    3. Ser vera rykande hett, gärna med extra curry och kanske en klick gräddfil/yoghurt till om man vill mildra hettan lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben