Thaiwok med röd curry

Serverar: 4 portioner

Superfräscht med lagom hetta. Ungarnas favorit

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (el räkor o några skivade champinjoner)
  • 1 tsk Matsaman röd currypasta (skitstark)
  • 1 schalottenlök el ½ gul lök , finhackad
  • 1 vitlöksklyfta , finhackad
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten (el räkbuljong)
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 5 limeblad
  • 1½ tsk finriven ingefära
  • 1 msk fisksås (thai)
  • 1/2 msk socker
  • äggnudlar ( 4 portioner)
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i tunna strimlor. Woka kycklingen i en het panna med olja och röd currypasta. När kycklingen vitnat lägger man i vitlök, schalottenlöken och fräser på nån minut. Häll på kokosmjölken, vatten och grädden. Lägg i citrongräset som bultats lätt med lämpligt verktyg tex. knivskaft eller mortelstöt, limebladen och ingefäran. Låt detta puttra i ca 5 min. Under tiden, koka nudlarna, häll av och lägg upp i djupa tallrikar. Smaka av woken med fisksås och socker och fördela rättvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben