Tigerkaka med krämig topping
En saftig tigerkaka som toppas med philadelphiaost, crème fraiche och pistagenötter.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 msk kakao
Topping
100 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
2 dl pistagenötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Smörj och bröa en avlång kakform.
Blanda ihop mjöl och bakpulver.
Smält smöret och häll i mjölk.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den heta smör- och mjölkblandningen.
Vänd ner mjölet och blanda till en jämn smet.
- Häll 2/3 av smeten i formen.
Rör ut kakaopulvret i lite vatten och blanda ner i den resterande smeten.
- Ringla ner den i den ljusa smeten och rör försiktigt med en sked.
- Grädda kakan i ugnens nedre del ca 35 minuter.
Låt kakan svalna.
- Blanda ost, crème fraiche och florsocker.
Bred toppingen på kakan.
- Hacka pistagenötterna fint i matberedaren och strö över.
Liknande recept
Kommentarer (0)