Tigerkaka med krämig topping

Serverar: 1 portioner

En saftig tigerkaka som toppas med philadelphiaost, crème fraiche och pistagenötter.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • Topping
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smörj och bröa en avlång kakform. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Smält smöret och häll i mjölk. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den heta smör- och mjölkblandningen. Vänd ner mjölet och blanda till en jämn smet.
    3. Häll 2/3 av smeten i formen. Rör ut kakaopulvret i lite vatten och blanda ner i den resterande smeten.
    4. Ringla ner den i den ljusa smeten och rör försiktigt med en sked.
    5. Grädda kakan i ugnens nedre del ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
    6. Blanda ost, crème fraiche och florsocker. Bred toppingen på kakan.
    7. Hacka pistagenötterna fint i matberedaren och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben