Tigermuffins

Serverar: 12 portioner

Choklad i den mörka smeten och Philadelphiaost och nötter i den ljusa. Ger 10 stora eller 14 små muffins.

Ingredienser

  • Ljus smet
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 3/4 dl grovt hackade nötter
  • Mörk smet
  • 150 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • Instruktioner

    1. Ljus smet: Vispa osten och sockret mjukt och poröst. Vispa i ägget och rör ner creme fraichen och nötterna.
    2. Mörk smet: Vispa socker och smör pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
    3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Ska bara precis blandas ihop.
    4. Fyll en smord muffinsplåt eller formar upp till ca hälften med den mörka smeten. Lägg i några matskedar av den ljusa smeten. Toppa översta lagret med lite av varje smet.
    5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben