Tigermuffins med smak av banan och choklad - en mix av banankaka och kladdkaka
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 banan (gärna lite brunprickig)
1 dl gräddfil
1 krm salt
2 tsk kakao
Instruktioner
Blanda först en grundsmet i en bytta:
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt 100 gram smält smör. Rör sedan ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Dela sedan upp smeten i två. I den ena blandas ytterligare 50 gram smör ned samt kakao. I den andra smeten blandas en mosad banan, gräddfil och salt ned.
Varva sedan smeten i uppställda muffinformar. Svårt att ange hur många det blir eftersom det beror helt på hur stora muffinsformar du väljer. Jag brukar använda riktigt stora formar men då blir det bara runt 6 st.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 min.