Tigermuffins med morötter

Serverar: 12 portioner

Chokladstinna tigermuffins med en klick vaniljspetsad Mascarponeost - den italienska färskosten - kan göra vem som helst glad.

Ingredienser

  • 100 g Bregott
  • 2 dl muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 2 dl yoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad, smält
  • 1 morot, finriven
  • 1/2 tsk salt
  • Topping
  • 150-200 g Mascarponeost
  • Lite vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa kraftigt ihop Bregott och socker till en smidig smet. Vispa sedan ned ett ägg i taget. Rör ned yoghurten. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker noga i en skål och rör ned blandningen i äggsmeten tills allt blandas. Dela upp smeten i 2 lika stora delar i 2 skålar. Den ljusa smeten är nu klar. Den andra smeten skall bli en chokladsmet. Rör ned den smälta chokladen, morötterna och saltet i den smeten. Klicka först all den ljusa smeten i pappersformar som helst ställs i en muffinsplåt. Klicka sedan all chokladen ovanpå den ljusa smeten. Kratta sedan runt mycket lätt med en gaffel så att smetarna blandar sig något med varandra. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Ta inte ut dem för sent - hellre för tidigt! Vispa Mascarponeosten med lite vaniljsocker. Lägg en klick på avsvalnade muffinsen. Tips: Istället för vaniljsocker kan du smaksätta mascarponeosten med någon god likör (jag använde kaffelikör). Om du tycker om nötter kan du strö 200 g salta jordnötter på muffinsen innan de gräddas.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    irene43 2 november 2008

    hur mycket masarponeost ska det vara?

    Bodil56 2 november 2008

    Förlåt, jag glömde ange mängden Mascarponeost. Det står där nu.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben