Tilltugg till glöggen

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Det perfekta glöggtilbehöret. Som alla vet så skall man kombinera olika smaker, denna kombinerar sött med salt.

Ingredienser

  • 200 g Marabou mjölkchoklad
  • 2 dl crème fraiche (lätt går också bra)
  • 1 -2 dl salta jordnötter, krossade
  • Valfri mängd glögg
  • Instruktioner

    1. Lägg jordnötterna i morteln och krossa nötterna till småbitar.
    2. Smält chokladen och blanda i créme fraichen och låt svalna ett litet tag så att smeten börjar bli hård. Tag en sked eller likande och gör små bollar och rulla dem i nötkrossen och sedan in i frysen.
    3. Ta fram från frysen vid servering. Vit eller röd glögg fungerar till detta.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    missmongo 26 november 2010

    detta ska jag pröva den 15 då jag ska ha jobbar kompisarna över på lite glögg o julfirande!

    Relaterade Artiklar

    Advent nalkas - undvik stress
    Mycket av glädjen kring julförberedelserna försvinner när kraven bl...

    Bästa glöggtilltuggen!
    Nu är det dags för glögg igen. Matklubben har samanställt några goda t...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben