Timjansrostad klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Potatisklyftorna blir knapriga och kryddiga och doftar ljuvligt av vitlök och timjan.

Ingredienser

  • 1½ kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk timjan
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 225 grader.
    2. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna med bakpapper. Ringla över oljan. Blanda ströbröd, socker, timjan och vitlök. Vänd ner det i potatisen.
    3. Stek potatisen mitt i ugnen 20-30 minuter. Vänd runt någon gång under stekningen. Känn efter med sticka att potatisen är mjuk. Strö över flingsalt vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben