Tinas favorit salladsdressing

Serverar: 10 portioner

Tid: 5 minuter

Jag har försökt efterlikna den fantastiskt goda salladsdressingen som man kan få i mellaneuropa, ex Schweiz, där kallar man den fransk dressing. I Sverige kan man köpa liknande salladsdressingar färdiga men de är alldeles för söta och tjocka.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 dl solrosolja
  • 1 krm nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Koka ägget i 3 min. Vitan skall vara i stort sett fast medan gulan är helt lös.
    2. Ta ut ägget i en hög bägare. Tillsätt övriga ingredienser utom oljan. Mixa med en stavmixer. Häll i oljan under mixning. Tillsätt vatten till lämplig konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben