Tinas köttbullar med vitkål

Serverar: 4 portioner

Recept av Mat-Tina

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 3 skiva(or) bröd, färskt
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 100 g ansjovis
  • ½ purjolök, finhackad
  • 2 msk skånsk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Stuvad vitkål
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk messmör
  • 1 schalottenlökar, finhackad
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Färs: Blanda ägget och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt. Hacka ansjovisen i små bitar. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.
    2. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i ca 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.
    3. Vitkål: Skär kålen fint och bryn den i lite olja och smör i en kastrull. Pudra över mjölet och häll på mjölken och messmöret. Låt blandningen koka i ca 10 minuter till dess att kålen är mör.
    4. Smaksätt med salt och peppar och blanda i schalottenlöken och den grovhackade persiljan. Lägg ner köttbullarna i vitkålen före servering.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben