Tinas moussaka

Serverar: 4-6 portioner

Lillkillen ville ha moussaka och jag hade inte allt hemma. Så då får man improvosera! Det blev jättelyckat!

Ingredienser

  • Ca 1 kg kokt potatis
  • Lite salt
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 1 st gröna paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 knippe persilja
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk margarin
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ krm peppar
  • Cayennepeppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 ½ dl vatten
  • 500 g blandfärs
  • Ostsås
  • 4 msk margarin
  • 5 msk vetemjöl
  • Ca 6 dl mjölk
  • Muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl riven ost med smak
  • 2-3 ägg
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen på längden i centimetertjocka skivor.
    2. Skala och hacka lökarna grovt. Kärna ut och skär paprikorna i små bitar. Hacka persiljan grovt.
    3. Börja sedan med att fräsa löken i olja tills den fått lite färg. Tillsätt paprikan och persiljan, fortsätt fräsa några minuter.
    4. Lägg i matfettet, salt, peppar, tomatpurén, vattnet och färsen. Mosa sönder färsen och låt puttra till en tjock röra.
    5. Gör Ostsåsen - Fräs matfett och mjöl till såsen, späd med mjölken och låt såsen koka ett par minuter. Tag kastrullen av värmen och rör ner salt, den rivna osten och de uppvispade äggen.
    6. Lägg hälften av den kokta potatisen i botten på en stor ugnssäker form, de ska täcka helt. Häll på färsröran och bred ut den.
    7. Täck med resten av potatisen och häll över ostsåsen, bred ut den så att det täcker.
    8. Grädda i 175-200 grader ca 20 minuter.
    9. Täck eventuellt med folie om ytan ser ut att bli för mörk. Servera moussakan nylagad med kokt potatis till.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben