En smarrig grekisk middag som får en att längta bort till Medelhavets vackra stränder.
Tar sin tid dock men som vi alla vet är det rofullt att vistas i köket.
Ingredienser
5 potatisar med skal
2 auberginer
2 msk olivolja
Bechamelsås
4 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
150 g riven ost
1 tsk riven muskot
Köttfärssås
500 g nötfärs
2 msk olivolja
2 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
400 g krossade tomater (1 burk)
2 msk tomatpuré
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk riven muskot
1 tsk cayennepeppar (uteslut om du inte gillar kryddor)
Salt
Peppar
Riktigt god ! Men skippade auberginerna :)
Va roligt att du gillade det!
Hej! Gjorde din moussaka igår,kanongott, hade dock på lite salt på potatisen också. En 4 från oss. :)
Fantastiskt god och verkligen mättande. Jag gjorde vitsåsen lite för tjock. Behöver vara lite tunn så att den rinner ner ordentligt. I vilket fall som helst mycket god.