Emmas aucchinilasagne

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Supergod nyttig maträtt, receptet har jag fått av min bästa vän Maarit.

Ingredienser

  • 500 g zucchini
  • Linser ca 380 g
  • Krossade tomater, 380 g
  • Kikärtor ca 250 g
  • 4 stora champinjoner
  • 20 svarta oliver
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 ½ tsk oregano
  • 1 ½ tsk basilika
  • 1 ½ tsk stark paprikakrydda
  • 1 tsk kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
    2. Skiva zucchinin i ca.1 cm tjocka bitar, skiva också champinjonerna. Stek på zucchini och champinjoner i lite olivolja så att de får lite färg.
    3. Häll i linser, krossade tomater och kikärtor i en kastrull och värm upp. Tillsätt salt, peppar, oregano, basilika, stark paprikakrydda och kajennpeppar.
    4. Ta fram en rätt stor ugnsform och gnid in med olja. Börja med ett lager zucchini, sedan hälften av såsen. Häll på champinjoner och oliverna som delats i halvor. Lägg ett lager till med de sista zucchiniskivorna. Häll över resten av såsen och smula över fetaosten.
    5. Låt stå ca 20 min i ugnen. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EvaAnB 26 oktober 2012

    Emmas acchinilasagne låter jätteglad, den skall jag prova i veckan som kommer :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben