Tinas Piroger

Serverar: 6-12 portioner

Det är en en rätt som jag bara måste ha ett par gånger varje sommar med en god sallad ...........

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 350-400 g crabfish eller räkor
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 ½ finhackad dill
  • 1-2 krm nymald vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • 3 råa äggulor
  • 4-5 msk svenska söt senap
  • Instruktioner

    Tina smördegsplattorna och sätt ugnen på 250grader. Skär krabbköttet eller räkor i mintre bitar och blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en bunke. Kavla ut degplattorna på mjölat bakbord till längder 10x30 cm. Lägg två av längderna på en ugnsplåt utan kanter. Fördela fyllningen i en bred sträng på de båda längderna så att det blir en ca 2 cm bred synlig degkant runt om.Pensla degkanten med uppvispat ägg. Täck fyllningen med de två återstående utkavlade degplattorna. Skär till kanterna på varje pirog så att de blir raka och jämna. fPresse dessutom till kanterna runt om med hjälp av en gaffel så att du får et mönster och degkanten blir ordentligt tät. Gör några små lufthål i degen ovanpå varje pirog. Pensla nu hela pirogerna med uppvispat ägg coh grädda dem i mitten av ugnen 8-10 min tills de fått en knaprig vacker gyllenbrun färg. Låt pirogerna kana över till en stor skärbräda efter gräddningen. Skär dem sedan i lämpliga stora bitar och servera dem med en sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben