Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

Serverar: 6 portioner

Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av många favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir den extra färgglad och fräsch! Låt gärna Tiramisun "sätta sig" i kylen över natten.

Ingredienser

  • Kompott
  • 300 g skivad rabarber
  • 1 dl hallon
  • 1 dl socker
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm vaniljpulver
  • Mascarponekräm
  • 2 äggulor
  • 250 g mascarponeost
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk apelsinlikör, t ex Cointreau
  • 10 savoiardikex
  • Servering
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Kompott: Lägg skivad rabarber, hallon, socker, citronjuice och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme till en fast kompott, 10-15 minuter. Rör då och då. Låt kallna helt.
    2. Mascarponekräm: Vispa äggulor, mascarponeost och vaniljpulver till en slät kräm med elvisp. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast maräng. Rör ner i mascarponekrämen.
    3. Blanda apelsinjuice och apelsinlikör. Doppa kexen i juicen.
    4. Varva kompott, kex och mascarponekräm i 6 glas. Servera med färska hallon på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben