Toast med svamp, fetaost och skinka

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 vita formbrödsskivor
  • Fyllning
  • 200 g champinjoner eller kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk Svenskt Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 30 g blandade kryddörter, t ex bladpersilja, basilika, körvel
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost i små bitar
  • 100-125 g lufttorkad skinka i skivor
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra. Låt det svalna.
    2. Hacka örterna och blanda med crème fraiche. Tillsätt svamp och ost. Kantskär brödskivorna och rosta dem. Fördela fyllningen på bröden.
    3. Servera med skivor av skinka och garnera med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eqqoboy 13 maj 2009

    Jättegott. Toppen när man är hungrig men inte känner för att laga mat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben