Tobleronemousse med hallonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En honungslen mousse med skönt knastrig Toblerone. Den syrliga hallonsåsen passar fint till det söta.

Ingredienser

  • 200 g ljus Toblerone
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 2 ägg
  • Hallonsås
  • 250 g tinade hallon
  • 2-3 msk florsocker
  • Garnering
  • Citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Hacka Tobleronen och smält försiktigt med honung, antingen i mikron eller i ett vattenbad. Låt svalna lite.
    2. Vispa äggen luftigt och blanda med chokladen under ständig omrörning. Tillsätt sedan lite av den vispade grädden och blanda försiktigt.
    3. När smeten blivit jämn, vänd försiktigt ned resten av grädden utan att röra för mycket.
    4. Ställ i kylen i minst en timme.
    5. Mixa hallon och florsocker. Sila.
    6. Servera Tobleronemoussen med hallonsås.
    7. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lenfle00 11 april 2010

    Hejsan, Det låter jättegott, serveras det i portionsglas med hallonsåsen över? /lena

    miranda1 23 juli 2011

    Supergott! Alla uppskattade inte hallonsåsen så mycket men tycker den blev en bra kontrast till moussen. Serverade den i portionsglas. Gjorde 1 1/2 omgång och det räckte gott till sju personer. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben