Tofuwok med svart bönsås

Serverar: 4 portioner

Den här enkla wokrätten med aubergine och tofu lagas med svart bönsås och är ljuvlig med ångkokt ris.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 6 salladslökar
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 2½ dl tärnad tofu
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk svart bönsås
  • Korianderkvistar till servering
  • Instruktioner

    1. Tärna auberginen och strimla paprikan fint. Skär salladslöken i bitar, ca 3 cm stora. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor teflonstekpanna. Lägg i auberginen och woka 4-5 minuter tills gyllene.
    2. Tillsätt paprika, salladslök och tofu och woka 2-3 minuter tills paprikan har mjuknat. Tillsätt vitlöken och woka 1 minut.
    3. Tillsätt bönsåsen och 1 dl vatten och woka tills allt är väl blandat. Låt sjuda 2-3 minuter tills såsen täcker grönsakerna.
    4. Ta av woken från värmen och strö över koriandern. Servera genast med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben