Stekt biff i svart bönsås

Serverar: 4 portioner

Sichuan Chao Niurou

Ingredienser

  • 400 g biffkött
  • 4 vårlökar
  • 1 gul lök
  • 3 cm ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1½ msk fermenterade svarta sojabönor
  • 200 g sockerärtor
  • ½ dl vatten
  • ½ msk mörk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk potatismjöl + vatten
  • Instruktioner

    1. Skär biffen i tunna skivor och vårlöken i 2cm långa bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran fint.
    2. Värm olja i en wok. Lägg i kött, lök och vitlök och stek i några minuter på hög värme. Tillsätt ingefära, svarta bönor och sockerärtor. Slå på vatten och soya, smaka av med salt. Avsluta med att röra ner potatismjöl utrört i kallt vatten. Servera med nykokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lece 20 februari 2009

    Fermenterade sojabönor ? Vad är det och var kan man få tag i det ?? Låter gott så jag skulle gärna prova på receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben