Stekt biff i svart bönsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Helt otroligt gott, som fungerar till både vardag och fest. Fräscht och kanongott!

Ingredienser

  • 2 msk jordnötsolja
  • 2 schalottenlökar eller smålökar
  • 1 orange paprika
  • 150 g färsk broccoli
  • 100 g champinjoner, klyftade
  • 100 g torkad risvermicelli (nudlar)
  • 350 g ryggbiff, utskuren biff, strimlad
  • 1 burk el. påse svart bönsås (hoi sin sås), ca 175 g
  • 1 röd chilifrukt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i woken och fräs charlottenlök, (skalade och tunt skivade), orange paprika (urkärnad och hackad) och broccoli på stark värme i ca 3 minuter. Tillsätt champinjoner och fräs under omrörning i ca 3 minuter.
    2. Tillaga under tiden nudlarna enligt förpackningen.
    3. Ta ur grönsakerna ur woken och ställ åt sidan. Stek köttet i jordnötsolja och låt fräsa under omrörning på stark värme i ca 2 minuter. Rör ner bönsåsen.
    4. Låt nudlarna rinna av ordentligt och lägg ner i woken tillsammans med grönsakerna och köttet. Hetta upp alltsammans i ca 2 minuter under omrörning eller tills ingredienserna är heta.
    5. Strö över chilin (utan frön och hackad) och servera. Smaklig måltid!!
    6. TIPS! Det går lika bra att byta ut köttet mot fläsk, lamm eller kyckling. Prova även att variera grönsakerna!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben