Jätteräkor med paprika och svart bönsås.

Serverar: 4-6 portioner

Som sagt, gillar det kinesiska köket. Här kommer ytterligare en höjdare som är värt att prova.

Ingredienser

  • 1 påse råa jätteräkor
  • 3 röda paprikor
  • 1 burk fermenterade svarta sojabönor
  • 1 kinesisk vitlök
  • 3 salladslökar
  • 1 msk ljus soya
  • 3 - 4 msk ostronsås
  • 1 msk sesamolja
  • ca 3 dl vatten
  • potatismjöl
  • olja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och tag bort tarmen. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm och strimla salladslöken.
    2. Hetta upp olja i en wok, riv ner vitlöken och låt den ta färg. Tillsätt räkorna och woka under omrörning ca 3 min till räkorna har fått rätt färg . Häll i paprikorna och svarta bönorna som sköljts under kallt vatten. Smaksätt med sesamolja, ostronsås och soya, späd med vatten. Gör en redning av potatismjöl och vatten och red av till önskad tjocklek. Strö till sist över salladslöken.
    3. Servera med nykokt jasminris.
    4. PS! Receptet är "hemmagjort" så jag är inte helt 100 på alla mått, så prova er fram och smaka av vartefter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben