Tomat- och baconsallad

Serverar: 4 portioner

Bra sommarmat!

Ingredienser

  • ½ ciabattabröd eller en bit baguette
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket (140g) bacon
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 avocador
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Skiva brödet i ganska tunna skivor. Pensla med olivoja, dela vitlöksklyftan och gnid inbröden med denna. Lägg bröden på en plåt, sätt in i 175 grader varm ugn 8-10 minuter, vänd bröden efter halva tiden.
    2. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper, dela i mindre bitar.
    3. Skär tomaterna i klyftor, strimla rödlöken, blanda samman med basilika i en skål. Skär ut fruktköttet eller gröp ur avocadorna. Blanda ner dessa i salladen tillsammans med baconbitarna
    4. Bryt de ugnsrostade bröden i små bitar, lägg ner dem i salladen. Blanda samman olja och vinäger, häll det över salladen. Smaksätt med salt och citronpeppar. Låt stå ½ timme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben