Tomat- och basilikabakad potatis

Serverar: 4 portioner

Gott tillbehör till grillat kött.

Ingredienser

  • 6 bakpotatis, det går åt 1,5 potatis för att fylla ett skal
  • 1 tomat, urkärnad och finhackad
  • 4 basilikablad, finhackade
  • 1 tsk smör
  • Lite mjölk att späda med
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Picka potatisarna med en gaffel så att skalet inte spricker. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller och baka dem mjuka i ugn, 225 grader, 50-60 minuter.
    2. Gör ett kryss i varje potatis med en vass kniv. Tryck till från kortsidan så potatisarna öppnar sig. Gröp ur skalen.
    3. Blanda den urgröpta potatisen med hackad tomat, hackad basilika och smör. Mosa grovt och späd med ett par teskedar mjölk till en grov puré. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela moset i fyra av potatisskalen. Strö över osten och gratinera potatisarna gyllene i ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben