Tomat- och basilikasallad

Serverar: 4 portioner

Enkel men otroligt god. Denna sallad innehåller en örtmarinad som framhäver den naturliga smaken av solmogna tomater.

Ingredienser

  • 4 medelstora tomater
  • 1 vårlök eller 1/4 knippa gräslök
  • 1 dl skivade, urkärnade svarta oliver
  • Dressing
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 1 msk färsk, hackad basilika
  • ½ tsk sellerisalt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Blanda vinäger, buljong, basilika, sellerisalt och svartpeppar i en skål. Blanda väl.
    2. Skölj och dela tomaterna i klyftor. Tillsätt tomatklyftorna till dressingen. Blanda väl så att tomaterna täcks av dressingen. Täck över skålen med plastfolie och låt det stå och dra i rumstemperatur i ca 30 minuter.
    3. Skär det gröna på vårlöken i tunna skivor eller hacka gräslöken. Lägg upp tomatsalladen på fyra tallrikar. Strö över svarta oliver, lök och garnera med basilikablad. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 27 juli 2008

    Vad gott!! Tog lite mindre vinäger och hade i lite socker också för att väga upp det lite i smakerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben