Tomat- och basilikasmör

Serverar: 4-6 portioner

Soltorkade tomater och färska basilikablad ger fin smak åt det här smöret. Passar utmärkt till grillade kycklingfiléer eller nötkött. Servera gärna pasta till.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 6 marinerade soltorkade tomater
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa smöret mjukt med elvisp. Tillsätt olja och vinäger och fortsätt att vispa tills det blir riktigt fluffigt.
    2. Hacka tomaterna. Rör ner tomater och basilika i smöret. Krydda med salt och peppar.
    3. Ställ kallt men ta fram i god tid före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben