Tomat- och brödsallad

Serverar: 4-6 portioner

Sallad med italiensk touch - vitt italienskt bröd, mozzarella, små oliver och hyvlad färsk parmesanost.

Ingredienser

  • 2 gula paprikor
  • 6 stora tomater
  • 5 skivor vitt italienskt bröd
  • 2 rödlökar
  • Ca 25 små oliver
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Hyvlad färsk parmesanost
  • Instruktioner

    1. Rosta paprikorna i långpanna i ugn, 200 grader och grill, så att de blir svarta i skalet.
    2. Ta ut och lägg i en plastpåse. Låt ånga av så går det lättare att få loss skalet senare.
    3. Klyfta tomaterna och lägg i en bunke. Tärna brödet. Skala och skiva löken tunt.
    4. Blanda samman tomater, bröd, lök och oliver. Skär mozzarellan i mindre bitar, finhacka basilikan och tillsätt detta. Salta och peppra lite på grönsakerna.
    5. Dra av skalet på paprikorna och kärna ur dem. Grovstrimla och vänd ner i salladen.
    6. Ringla över olivolja samt vinäger. Strö över hyvlad parmesan före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben