Tomat- och citrongräsmarmelad

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och god marmelad! -Cirka 1 liter (2 burkar) Tips Värm burkarna i ugnen på 90 grader eller doppa dem i kokande vatten så att de blir varma och desinficeras. Tillagningstid: 20 min Färdigt på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kg ekologiska tomater
  • 3 st citrongräs
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Dela och tärna tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
    2. Krossa citrongräsen genom att banka på dem med ett knivskaft eller ett platteringsjärn, då frigörs smakerna.
    3. Lägg dem i kastrullen tillsammans med rivet citronskal och saft, låt koka under lock i cirka 15 minuter.
    4. Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock ett par minuter och skumma om det behövs. Lyft ur citrongräset och häll upp marmeladen i varma, rengjorda och täta burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben