Tomat- och citronmarmelad

Serverar: 1 portioner

En härlig marmelad att njuta av på frukostfrallan, eller varför inte till vällagrade hårdostar på ostbrickan?

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 2 stora citroner
  • 1 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala tomaterna. Skär bort blomfästet. Skär tomaterna i bitar och blanda dem i en gryta med rivet citronskal, pressad citronsaft och vatten. Koka 10 minuter under omrörning.
    2. Tillsätt 1 kg syltsocker och koka 2 minuter. Rör under kokningen så att marmeladen inte bränner fast i botten av grytan. Ta grytan från värmen.
    3. Skumma väl. Rör om och häll upp på varma, väl rengjorda burkar, Förslut och förvara svalt.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben