Citronmarmelad

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Syrlig marmelad till frukostmackan, skorpor eller varför inte en ostbricka.

Ingredienser

  • 500 g citroner
  • 4 dl vatten
  • 6 dl socker
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronerna och skär dem i klyftor, kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull. (Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar.)
    2. Tillsätt vatten och koka på svag värme under lock i 30 minuter.
    3. Häll därefter i sockret, koka upp och låt koka utan lock under omrörning i 15 minuter.
    4. Häll upp på burkar, förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sju 3 september 2010

    Jag kokade den här marmeladen idag, med några små förändringar. Jag skivade citronen i tunna halvmånar istället för att låta dem gå i mixern, och så hade jag i lite vanilj. Blev bra tycker jag, en väldigt smakrik men lite bitter marmelad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben