Syrlig marmelad till frukostmackan, skorpor eller varför inte en ostbricka.
Ingredienser
500 g citroner
4 dl vatten
6 dl socker
Instruktioner
- Tvätta citronerna och skär dem i klyftor, kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull. (Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar.)
- Tillsätt vatten och koka på svag värme under lock i 30 minuter.
- Häll därefter i sockret, koka upp och låt koka utan lock under omrörning i 15 minuter.
- Häll upp på burkar, förvaras svalt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag kokade den här marmeladen idag, med några små förändringar. Jag skivade citronen i tunna halvmånar istället för att låta dem gå i mixern, och så hade jag i lite vanilj. Blev bra tycker jag, en väldigt smakrik men lite bitter marmelad.