Apelsin- och citronmarmelad

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Goda till nybakade varma scones, rostat bröd eller till cupcakes.

Ingredienser

  • 800 g apelsiner
  • 400 g citroner
  • 4 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Tvätta citrusfrukterna väl i varmt vatten.Torka dem och skär bort ändarna.
    2. Skär i klyftor och ta bort eventuellt kärnor och mixa stötvis i en matberedare till små bitar.
    3. Koka upp det mixade med vatten och syltsocker i en stor kastrull och låt koka utan lock ca 15 minuter.
    4. Låt svalna något och fyll i väl rengjorda glasburkar, låt svalna och förvara kallt.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben