Citronmarmelad med vanilj

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

En god, sötsyrlig marmelad. Citron och vanilj ger en underbar, sötsur smak. Ca 2-3 burkar beroende storlek på burk. Tips: vaniljen kan uteslutas.

Ingredienser

  • 3 citroner
  • 1½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 3 dl syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skrubba och tvätta citronerna väl. Skala med potatisskalare bort det gula skalet och strimla det fint. Skär ut fruktköttet. Var noga med att inget av det vita kommer med. Lägg fruktkött och strimlat skal i en kastrull och tillsätt vatten. Dela den halva vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i kastrullen och koka upp. Låt blandningen sjuda i 10-15 minuter under omrörning. Tillsätt syltsocker, låt sjuda i 10 minuter till.
    2. Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar och förslut. Låt vaniljstången ligga kvar i en burk.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben