Tomat- och getostbröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god kombination av söta körsbärstomater och syrlig getost

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • Olivolja
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • Flingsalt
  • 200 g getost, gärna i smal rulle
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Slå på vatten och olja och rör ut jästen i vätskan. Rör ner lite av mjölet och salt och arbeta in resterande mjöl. Lägg en bakduk över och låt jäsa i 45 minuter.
    2. Ringla olja på en bakplåtspappersklädd långpanna. Stjälp upp degen i pannan med en träslev och forma till ett stort, ca 2 cm tjockt bröd. Låt jäsa 20 min.
    3. Skölj tomaterna och tryck ned dem och basilikablad i degen, ringla olja över och strö på saltet. Ställ in brödet i ugn uppvärmd till 225 grader och sänk värmen till 200 grader.
    4. Grädda i 15 minuter, ta ut brödet och lägg på den skivade osten. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben