Tomat- och jordgubbssoppa

Serverar: 2 portioner

En härlig variant av gazpacho

Ingredienser

  • 600 g tomater, halverade
  • 2 röda paprikor, halverade
  • 2 små gula lökar, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 200 g jordgubbar (tinade frysta går bra)
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl tomatpuré
  • 3-4 tsk riven ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg tomater, paprika och lök på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och rosta i 200 grader i 20 minuter. Mixa de rostade grönsakerna med jordgubbar, kokosolja, tomatpuré, ingefära, salt och peppar till en slät konsistens. Häll upp i skålar.
    2. Toppa gärna med kokoschips, citronmeliss eller basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben