Vattenmelon- och jordgubbssoppa

Serverar: 4 portioner

Melon- och jordgubbssoppa är friskt och passar bra en varm sommardag när dessa frukter är mogna och smakrika. Citronmeliss ger en god smak, men det går lika bra utan

Ingredienser

  • 1 l färska jordgubbar
  • 0,5 st vattenmelon
  • 2 msk florsocker
  • 3 st limefruker
  • 1 st apelsin
  • 1 knippa citronmeliss
  • 10 st isbitar
  • Instruktioner

    1. Snoppa jordgubbarna och dela på mitten. Skala och skär vattenmelonen i mindre bitar. Mixa jordgubbar och vattenmelon med mixerstav eller i mixer.
    2. Riv lime- och apelsinskal och pressa saften i en liten skål. Rör ut florsockret i juicen så att eventuella klumpar försvinner.
    3. Rör ner socker- och citrusblandningen. Krossa isen i mixer och blanda ner i soppan. Tillsätt den krossade isen och häll upp i skålar. Toppa med några blad citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanillalover 24 juli 2008

    Frisk och mycket god! tror dock vi skippar allt skalet nästa gång :-) /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben