Melon- och jordgubbssoppa är friskt och passar bra en varm sommardag när dessa frukter är mogna och smakrika. Citronmeliss ger en god smak, men det går lika bra utan
Ingredienser
1 l färska jordgubbar
0,5 st vattenmelon
2 msk florsocker
3 st limefruker
1 st apelsin
1 knippa citronmeliss
10 st isbitar
Instruktioner
Snoppa jordgubbarna och dela på mitten. Skala och skär vattenmelonen i mindre bitar. Mixa jordgubbar och vattenmelon med mixerstav eller i mixer.
Riv lime- och apelsinskal och pressa saften i en liten skål. Rör ut florsockret i juicen så att eventuella klumpar försvinner.
Rör ner socker- och citrusblandningen. Krossa isen i mixer och blanda ner i soppan. Tillsätt den krossade isen och häll upp i skålar. Toppa med några blad citronmeliss.
Frisk och mycket god! tror dock vi skippar allt skalet nästa gång :-) /Marie