Jordgubbssoppa med melonkulor

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl sött muscatvin
  • 6 dl vatten
  • 1 vaniljstång kluven på längden
  • 1 liten kanelstång
  • citron
  • socker
  • melon
  • ev pepparmynta
  • Instruktioner

    Koka jordgubbarna i vin och vatten med vanilj och kanel. Balansera smaken med citronsaft och socker. Koka 20 minuter och sila. Kyl soppan. Under tiden tas melonkulorna ur med ett kuljärn och förvaras kallt. Vid serveringen läggs melonkulorna i den iskalla soppa. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommardesserter
    Härliga sommardesserter att njuta i bersån, i hängmattan eller i so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben