Sval sommarmelon

Serverar: 1-4 portioner

Barnens favorit!

Ingredienser

  • 1 stor eller 4 portionsmeloner
  • 1 l jordgubbar
  • Ca 1½ dl pressad apelsinsaft
  • Servering
  • 2 dl sorbet, tex citron
  • Vackra blad t ex äpple eller vinbärsblad
  • Instruktioner

    1. Kyl melonen.
    2. Skär av ett lock i sicksack med vass kniv så att kanten blir taggig.
    3. Gröp ur allt fruktkött i små fina kulor eller bitar med kuljärn eller liten vass sked.
    4. Ta vara på saften.
    5. Lägg melonerna i plastpåse och kyl igen.
    6. Ansa och skiva jordgubbarna.
    7. Lägg melonkulor och jordgubbar i en skål.
    8. Blanda melonsaft,apelsinsaft och häll över frukten i skålen.
    9. Täck över och låt stå kallt ett par timmar.
    10. Fyll melonen med blandningen precis före servering.
    11. Lägg ut vattensköljda blad som en blomma på ett fat och placera den fyllda melonen mitt på.
    12. Garnera med tex citronmelis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben