Sval sommarmelon
Serverar:
1-4 portioner
Barnens favorit!
Ingredienser
1 stor eller 4 portionsmeloner
1 l jordgubbar
Ca 1½ dl pressad apelsinsaft
Servering
2 dl sorbet, tex citron
Vackra blad t ex äpple eller vinbärsblad
Instruktioner
Kyl melonen.
Skär av ett lock i sicksack med vass kniv så att kanten blir taggig.
Gröp ur allt fruktkött i små fina kulor eller bitar med kuljärn eller liten vass sked.
Ta vara på saften.
Lägg melonerna i plastpåse och kyl igen.
Ansa och skiva jordgubbarna.
Lägg melonkulor och jordgubbar i en skål.
Blanda melonsaft,apelsinsaft och häll över frukten i skålen.
Täck över och låt stå kallt ett par timmar.
Fyll melonen med blandningen precis före servering.
Lägg ut vattensköljda blad som en blomma på ett fat och placera den fyllda melonen mitt på.
Garnera med tex citronmelis.
Liknande recept
Sval avocadosoppa
3.3
1 h
4
Sval pesto-pasta
15 min
1
1
Karibisk kycklingfilé med sval mangoyoghurt
5
2
Röd linssoppa med sval citronyoghurt
45 min
4
Dajmbakelser
4
10
2
Havrebollar med juice
5
15-40
1
Päronbiskvier
4.3
45 min
8
Vaniljhjärtan
3.8
16
4
Heta chilibiffar med quinoa och broccoli
4.5
2
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!