Sval pesto-pasta

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

Passar utmärkt på buffé. Receptet är för en person, sedan är det bara att gångra det med antal gäster. Passar bra att äta sval. Detta funkar även som en bra bas på en pastasallad.

Ingredienser

  • 1 port okokt pasta
  • 2 körsbärstomater
  • 5 sugar snaps / 4 msk munggroddar
  • 1 msk vatten
  • 2 msk gräddfil
  • 2-3 msk grön pesto
  • Smaksätt med något av följande
  • Fetaost
  • Parmesan
  • Basilika
  • Parmaskinka
  • Soltorkade tomater
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och häll sedan över i ett durkslag för att rinna av.
    2. Under tiden, dela tomaterna och sugarsnapsen.
    3. Blanda pesto, vatten och gräddfil.
    4. Blanda alltsammans försiktigt och smaksätt gärna.
    5. Passar bra på buffé, till kyckling eller rostbiff.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ulrika91 3 juni 2009

    Går även utmärkt att ersätta gräddfil med creme fraige. Blir en aningen krämigare :) Prova att lägga i skivad rödlök också, riktigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben