Lätt och somrig efterrätt full med vitaminer från soliga dagar. Servera med söta små solroskakor (se annat recept).
Ingredienser
250 g frysta jordgubbar
2 rabarberstjälkar
1 dl råsocker
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 vaniljstång
Instruktioner
- Skala rabarbern om den har tjockt skal. Skiva den tunt.
- Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vin. Låt koka i cirka 5 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Tillsätt jordgubbarna och koka i ytterligare 5 minuter.
- Mixa med stavmixer. Låt soppan svalna något och häll upp i glas. Servera eventuellt med lite grädde eller matyoughurt och solroskakor. Kan även serveras kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommardesserter
Härliga sommardesserter att njuta i bersån, i hängmattan eller i so...