Jordgubbssoppa

Serverar: 4 portioner

Lätt och somrig efterrätt full med vitaminer från soliga dagar. Servera med söta små solroskakor (se annat recept).

Ingredienser

  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 rabarberstjälkar
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern om den har tjockt skal. Skiva den tunt.
    2. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vin. Låt koka i cirka 5 minuter.
    3. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Tillsätt jordgubbarna och koka i ytterligare 5 minuter.
    4. Mixa med stavmixer. Låt soppan svalna något och häll upp i glas. Servera eventuellt med lite grädde eller matyoughurt och solroskakor. Kan även serveras kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommardesserter
    Härliga sommardesserter att njuta i bersån, i hängmattan eller i so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben