Tomat- och kikärtssallad

Serverar: 4 portioner

Jag kokar alltid ett helt paket kikärtor eller bönor åt gången och fryser in i portionspåsar. Har man inte egenkokta så går det lika bra med dem på burk. Men de har högre GI och jag tycker att de är lite mosiga. Kom ihåg att skölja väl om du köper konserverade. Det är så enkelt att koka själv och mycket godare! Gott och enkelt tillbehör som passar till allt!

Ingredienser

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 burkar kikärter, à 400 g eller hemkokta
  • 4 tomater
  • 4 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl hackade örter, ex persilja
  • Paprikapulver
  • Spiskummin, malen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva löken tunt, hacka tomaterna.
    2. Blanda sedan allt i en salladsskål, ej av metall. Låt stå ett par minuter och suga åt sig av smakerna.
    3. Har man nykokta ljumma bönor så suger de åt sig citronen, oljan och kryddorna ännu mer och smakar då också mer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben