Tomat- och mozzarellarutor

Serverar: 15-20 portioner

Det här är det perfekta buffébrödet - mellanmålsbrödet -soppbrödet -kräftskivan...

Ingredienser

  • 1 påse Quick jäsblandning
  • 11 dl siktat dinkelmjöl, 605 g
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 g Milda Mat & Bakmargarin i folie eller ½ dl Milda flytande margarin
  • ¾ dl tomatpuré
  • 100 g riven mozzarella
  • Ev rosmarin
  • Instruktioner

    1. Obs! Notera att det är siktat dinkelmjöl som gäller! Det finns två sorters dinkelmjöl, siktat och fullkorn.
    2. Sätt ugnen på 225°C.
    3. Blanda mjöl och jäsblandning i en bunke.
    4. Tillsätt vatten, salt, ägg och Milda i bitar. Bearbeta degen antingen i assistent, matberedare eller med en degkroksförsedd elvisp. Arbeta degen ca 5 minuter. Obs! Degen är kladdig så det går inte att knåda den för hand.
    5. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Tryck ut degen till en jämn platta med hjälp av mjöliga händer.
    6. Bred på tomatpuré och strö riven ost över. Om man tycker om rosmarin eller någon annan örtkrydda kan man strö lite sådant på.
    7. Täck plåten med bakduk, låt jäsa i 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    8. Tips! Annat gott att lägga på detta bröd förutom tomatpurén och mozzarellan kan vara: oliver, fetaost, parmaskinka, salami eller soltorkade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben