Tomat- och oreganoköttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Köttfärs är alltid gott

Ingredienser

  • 400 gram nötfärs 10%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 2 tomater
  • 2 tsk smör- och rapsolja
  • Ugnsbakad potatis
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Krydda potatishalvorna med salt och lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    2. Blanda färsen med salt, peppar och oregano. Hacka tomaterna grovt och blanda ner dem. Rulla färsen till 16 stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör-rapsolja i en stekpanna. Fortsätt steka på medelvärme ca 10 minuter.
    3. Servera med gräddfil, ugnsbakade potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emelieskrypin 1 september 2008

    Testade detta recept igår. Suveränt goda köttbullar! Ska absolut göras igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben