Tomat- och persiljesallad med gryn

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Passar utmärkt till libanesiska eller turkiska rätter. Självklart även annat.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl nakenhavre, matkorn eller bulgur
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • ca 10 småtomater
  • 2 salladslökar
  • 5-6 kvistar bladpersilja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Koka grynen mjuka med vatten och salt. Skär tomaterna i halvor eller kvartar, skiva löken och finhacka persiljan. Blanda med de varma grynen, citron, olja, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 15 juli 2010

    Det här var precis vad jag sökte efter,gjorde med matvete, rödlök och lite vitlök. Så himla gott! Ber om ursäkt för att jag inte exakt följt ditt recept men ger betyg ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben