Tomat- och spenatrisotto

Serverar: 4 portioner

Tomat- och spenatrisotto

Ingredienser

  • 3 dl avorioris
  • 10 soltorkade tomater
  • 100 g färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk Touch of taste grönsaksfond
  • 6 dl vatten
  • 3 msk färskriven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Pinjenötter
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Blötlägg tomaterna i varmt vatten ca 1/2 timme och hacka dem sedan grovt. Hacka lök och vitlök och fräs i olja.
    2. Tillsätt ris och fräs under omrörning ett par minuter. Späd med lite av vattnet, häll i salt och fond. Tillsätt resten av vattnet varefter det kokar bort och låt koka tills allt vatten är borta.
    3. Fräs tomaterna och spenaten i lite olja och rör ner i riset tillsammans med osten. Smaka av med peppar och ev. mer salt. Strö pinjenötter över före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben